ŞI CĂTRE TOŢI FRAŢII ŢIGANI

APEL CĂTRE TOATĂ COMUNITATEA ROM

Este un mare pericol pentru noi. Politicii şi ziariştii ne acuză pe noi pentru toate lucrurile urâte care se întâmplă în Italia. Statul Italian sa pus dinou în potriva noastră.

Barăcile noastre vin distruse de poliţie sau iau foc şi nu se ştie nicodată cine este de vină. Copii noştri dacă sunt primiţi la şcoală sunt batjocoriţi în fiecare zi, femeile nostre vin bătute, noi suntem concediaţi sau daţi afară din Italia. Şi de câteva săptămâni suntem chiar bătuţi sau omorâţi.

Nu mai putem să stăm să ne uităm fără să facem nimic.
Gata nu mai putem să stăm ascunşi în barăcile noastre şi să aşteptăm ziua în care vine poliţia cu buldozerele pentru a le distruge.
Gata nu mai putem permite să fim închişi în câmpuri comunale, în spate la grate şi cu controlul poliţiei peste familiile noastre. În Milano câteva familii au fost deja îndepărtate din câmpul comunal din via Barzaghi pentru că a fost o rudenie trei nopţi la ei.
Gata cu câmpurile câmpuri-lagher.

Atunci ce putem face?
Lupta din via Adda la Milano ne-a demontrat că există o stradă mai bună pentru noi.
În Milano sunt zece ani că luptăm împotriva rasismului şi pentru a avea o casă unde să trăim cu familia noastră pentru a trăi ca toţi Italieni. Şi am văzut că şi gage au problema casei, precum şi multe alte probleme, în orice caz mai puţine de cât noi.
Nu este adevărat că toţi Italieni sunt împotriva noastră după cum vor să ne facă să credem.De acea ne-am unit cu ei şi participăm la manifestaţiile lor pentru drepturile tuturor aşa că acum sunt mulţi gage care ne ajută.

Acesta ne-a dat curajul de a continua lupta noastră,de a ocupa o altă casă după ce ne-au dat afară din via Adda. Şi de aici au încercat de mai multe ori să ne dea afară dar nu au reuşit. Aşa că după trei ani şi jumătate suntem încă aici.
Nu mai suntem întrun câmp şi avem mai multă libertate. Şi consiliul popular ştie că dacă ne dau afară de aici noi suntem organizaţi şi vom ocupa alte locuri.

Vă trimitem această scrisoare pentru a vă invita să vă uniţi nouă pentru a lupta cu toţii pentru drepturile poporului nostru, împreună cu Italieni care vor să ne ajute.

Via Adda nu se şterge

A tutti i fratelli zigani